NH Centre Utrecht

1000+ ReviewsToon prijzen

NH Centre Utrecht

Het Spaanse concern NH Hotel Group is erg bekend in Nederland. Internationaal heeft de keten maar liefst 400 verschillende hotels, waaronder twee in Utrecht. Eén daarvan is het sfeervolle NH Centre Utrecht aan het Janskerkhof (midden in het centrum van Utrecht). Het designhotel wordt veelvuldig geboekt door stellen en dat is niet voor niets. De kamers zijn warm en luxe ingericht, er zijn veel voorzieningen en de leukste restaurants, uitgaansgelegenheden en musea zijn op loopafstand.

NH Centre Utrecht heeft 47 kamers, wat bijzonder veel is voor een gebouw uit 1780. Lang was in dit monument Hotel des Pays-Bas gevestigd dat tot ver buiten Utrecht bekend was. De opening in 1828 werd in het Utrechts Volksblad als volgt aangekondigd:

“Dit Logement hetwelk zoo wel netheid en goede smaak, als de beste order en ruimte der appartementen in zich vereenigd, en bovendien door derzelver aangename ligging wordt begunstigd, zal onmiddellijk van heden af aan geopend zijn.”

In de loop der jaren waren er talloze beroemde gasten, waaronder verschillende Koninklijke Hoogheden. In onze tijd heb je de keuze uit de volgende kamertypen: standaard, superior en de suites. Kies je voor een kamer aan de voorkant van het hotel dan heb je een een prachtig uitzicht over het Janskerkhof. In veel kamers zijn zelfs nog de oorspronkelijke glas-in-loodramen bewaard gebleven!

Iedere kamer is voorzien van een flatscreen-tv, gratis wifi, een groot bed (of meedere bedden) en een gezellige zithoek. In de badkamer met douche of ligbad staan premium verzorgingsproducten. Beneden is restaurant Luden, waar je de keuze hebt uit verschillende Franse gerechten. Café Broers hoort ook bij het hotel, daar drink je aan de bar tot laat in de avond nog een drankje. Maar je kunt natuurlijk ook even naar het Neude lopen, waar het tot in de kleine uurtjes gezellig is. De receptie van NH Centre is 24/7 geopend, het hotel is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, parkeren is lastiger en duurder.

NH Centre Utrecht ligt zoals gezegd midden in het centrum van de bruisende domstad. In het centrum van Utrecht zijn te veel verschillende bezienswaardigheden om op te noemen. Enkele populaire trekpleisters zijn de Oudegracht (maar 600 meter lopen!), het Museum Speelklok, Museum Catharijneconvent en het Spoorwegmuseum. Ook de Dom van Utrecht is een aanrader om eens van dichtbij te bekijken. Ga je naar een voorstelling in de Utrechtse schouwburg, dan is NH Centre Utrecht hét hotel om te overnachten, je wandelt er in een paar minuten heen.

Janskerkhof 10, 3512 BL, Utrecht, Nederland
Hotel in Utrecht » 3 sterren » NH Centre Utrecht