Malie Hotel Utrecht

650+ ReviewsToon prijzen

Malie Hotel Utrecht

Malie Hotel Utrecht is gelegen in de omgeving van de Maliebaan en Wittevrouwen, dichtbij het centrum van Utrecht. Op een paar minuten loopafstand vind je bijvoorbeeld de populaire Biltstraat. Als je het 19e eeuwse pand van het hotel binnenwandelt valt meteen de moderne, sfeervolle luxe op. Oude details zijn bewaard gebleven en gecombineerd met voorzieningen van nu.

Alle 45 kamers zijn in 2015 gerenoveerd en beschikken over onder andere gratis wifi, een flatscreen-tv, waterkoker, koffiezetapparaat en airco voor op de warme dagen. Een aantal kamers hebben zelfs een balkon. Je hebt de keuze uit vijf kamertypen: standaard, junior suite, superior, executive of een familiekamer. Een groot pluspunt zijn de heerlijke Auping bedden (twee keer eenpersoons, of queen size) en de prachtige handgemaakte meubels. De standaard badkamer beschikt over een douche, in de luxere kamertypen is een ligbad. In alle badkamers vind je Rituals verzorgingsproducten.

’s Ochtends kun je in de eetzaal of in de binnentuin genieten van een heerlijk biologisch ontbijt. ’s Middags wordt er een kleine lunch geserveerd of geniet je van een glas wijn in de zon. Uiteraard staat het personeel van Malie Hotel Utrecht 24 uur per dag voor je klaar als je verzoeken hebt of vragen over bijvoorbeeld musea en restaurants in Utrecht.

Zowel het Utrecht Science Park ‘De Uithof’ als het UMC bevinden zich vlakbij het Malie Hotel en op slechts vijf minuten loopafstand ben je direct bij de bekende winkels, musea en andere bezienswaardigheden. Het hotel is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De bushalte ’Oosprongpark’ bevindt zich op slechts enkele minuten van het hotel. Hier vertrekt iedere paar minuten wel een bus naar Utrecht Centraal. Als je met de auto reist, kun je gebruikmaken van één van de parkeervergunningen van het Malie Hotel tegen een vergoeding. Indien deze allemaal bezet zijn, kun je tegen betaling op aan de openbare weg parkeren. Als alternatief kun je ook goedkoop parkeren bij parkeerplaats P+R De Uithof. Een buskaartje is bij het dagtarief inbegrepen.

In de directe omgeving van het Malie Hotel vind je verder onder andere Kasteel Duurstede en het Centraal Museum. Kasteel Duurstede is een middeleeuws kasteel dat in 1270 werd gebouwd. Het is daarmee één van de oudste kastelen in Nederland. Op deze romantische locatie vragen veel stellen elkaar ten huwelijk en er worden regelmatig (trouw)feesten georganiseerd. Het Utrechtse Centraal Museum is ook zeker een aanrader. Oude en moderne kunst worden op een bijzondere manier met elkaar verbonden, heel uniek in vergelijking met andere musea. Onderdeel van het Centraal Museum zijn ook het Nijntje Museum (erg leuk!) en het Rietveld Schröderhuis.

Maliestraat 2, 3581 SL, Utrecht, Nederland
Hotel in Utrecht » 4 sterren » Malie Hotel Utrecht